Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، حجت الاسلام رفیعی در برنامه‌ای که در حرم مطهر حضرت معصومه (س) اجرا شد، با اشاره به اینکه یکی از اخلاق‌های اجتماعی، مسئلۀ حب است، گفت: در روایتی داریم دین جز حب و بغض نیست «هَلِ الدّین إلّا الحُبِّ و البُغض؟» انسان مؤمن نسبت به ارزش‌ها محبت دارد و از ضد ارزش‌ها دوری می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در زندگی به چیز‌هایی علاقه و از مسائلی تنفر داریم؛ این امری طبیعی است. قرآن می‌فرماید حَبَّبَ‏ إِلَیْکُمُ الْإیمانَ وَ زَیَّنَهُ فی‏ قُلُوبِکُمْ وَ کَرَّهَ إِلَیْکُمُ الْکُفْرَ وَ الْفُسُوقَ وَ الْعِصْیانَ؛ خدا ایمان را براى شما دوست‌‏داشتنى کرد و آن را در دل‌هاى شما بیاراست و کفر و پلیدکارى و سرکشى را در نظرتان ناخوشایند ساخت.» یعنی انسان‌های مؤمن نسبت به مسائل ارزشی و مثبت محبت دارند و نسبت به کفر و گناه و فسق، کراهت.

در واقع نشانۀ قلب و روح سالم انسان، این است که نزد او ارزش‌ها محبوب و ضدارزش‌ها مغضوب باشد. اگر کسی صداقت و احترام به دیگران را دوست داشت، اگر کسی والدین، مؤمنان و همسایه‌گان خود را دوست داشت و اگر از خیانت، ناامنی و ظلم به دیگران تنفر داشت، این حب، حب منطقی است و روح چنین فردی سالم است.

این کارشناس مذهبی گفت: بر اساس قرآن، یک نوع قلب مریض و یک نوع قلب سلیم داریم. قلب سلیم ارزش‌ها را دوست و نسبت به ضد ارزش‌ها برائت دارد؛ «أَشِدَّاءُ عَلَى الْکُفَّارِ رُحَماءُ بَیْنَهُم‏» نسبت به کفار غیض و شدت و نسبت به خودی‌ها رحم دارند. مثل فردی که اگر ذائقه‌اش سالم باشد، تلخی و شوری و شیرینی را احساس می‌کند؛ امام سجاد علیه‌السلام در مناجاتی فرمود إلهی أذِقْنی حَلاوَةَ عبادَتِک؛ یعنی خدایا حلاوت و شیرینی عبادتت را بر من بچشان. پس عبادت، شیرین و معصیت، تلخ است. اگر گناه برای کسی تلخ و عبادت شیرین شد، روح چنین فردی سالم است و برعکس آن، یعنی مریضیِ قلب.

بیشتر بخوانید

آیا هیولای داعش در حال بیدار شدن است؟

رفیعی با اشاره به اینکه ما باید نسبت به ارزش‌ها حب و از ضد ارزش‌ها بغض داشته باشیم، گفت: خداوند در قرآن می‌فرماید شیطان به دنبال بغض، عداوت و کینه است، یعنی افرادی که کینه و حسادت و بغض دارند، پیرو شیطان‌اند «إِنَّما یُریدُ الشَّیْطانُ أَنْ یُوقِعَ بَیْنَکُمُ الْعَداوَةَ وَ الْبَغْضاءَ فِی الْخَمْرِ وَ الْمَیْسِر» یعنی شیطان مى‏‌خواهد با شراب و قمار، میانِ شما دشمنى و کینه ایجاد کند. یا در آیۀ دیگر می‌فرماید «وَ اذْکُرُوا نِعْمَتَ اللَّهِ عَلَیْکُمْ إِذْ کُنْتُمْ أَعْداءً فَأَلَّفَ بَیْنَ قُلُوبِکُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوانا؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید: آنگاه که دشمنان [یکدیگر]بودید، پس میان دل‌هاى شما الفت انداخت، تا به لطف او برادران هم شدید.

این استاد حوزه علمیه دربارۀ تأثیرگذاری اخلاق پیامبر (ص) در گرایش مردم به دین مبین اسلام گفت: در مدینه سال‌ها بین اوس و خزرج درگیری بود، اما وقتی پیامبر صلی الله علیه و آله آمد، محبت و الفت آورد و دشمنی‌ها از میان رفت؛ بنابراین یکی از صفات مؤمن، الفت با مردم است. چرا که مؤمن تلخ و نچسب نیست؛ امام صادق (ع) فرمود «المُؤمِنونَ یَألَفونَ و یُؤلَفونَ؛ یعنی مؤمنان با یکدیگر اُنس مى‌گیرند و با آنان اُنس گرفته مى‌شود.

رفیعی با طرح این سؤال که چه‌کار کنیم محبوب شویم، گفت: محبوبیت میلی طبیعی است که همه به دنبال آنیم. یکی از راهکار‌های کسب محبوبیت، خداباوری است. انسان‌های مؤمن و معتقد به خداوند، نزد افراد محبوبیت دارند. حضرت امام نزد مردم محبوب شد. به قدری محبوب شد که مردم حول او جمع شدند و دشمن را از خاک وطن بیرون کردند. عشق امام را چه کسی در دل‌های مجاهدان انداخت؟ باید گفت خداوند این محبت را ایجاد کرد. این نوع محبوبیت، خدادادی است. خداوند می‌فرماید «إِنَّ الَّذینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ سَیَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمنُ وُدًّا؛ کسانى که ایمان آورده و اعمال صالح کرده‏‌اند، به زودى [خداى‏]رحمان براى آنان محبتى [در دلها]قرار مى‏‌دهد.» من این آیه را در مراسم شهید سلیمانی خواندم و گفتم رمز محبوبیت ایشان همین آیه است. فردی که خالص باشد، خداوند محبت او را در دل‌ها می‌اندازد.


منبع:تسنیم

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سردار سلیمانی محبوبیت سردار سلیمانی ارزش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۵۳۸۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چین در آفریقا از آمریکا پیشی گرفت

موسسه «گالوپ» گزارش داد، در سال میلادی گذشته ایالات متحده جایگاه خود را به‌عنوان تاثیرگذارترین قدرت جهانی در آفریقا از دست داده و دیگر کشورها - مخصوصا چین - محبوبیت بیشتری پیدا کردند.

به گزارش ایسنا، نظرسنجی تازه موسسه گالوپ نشان می‌دهد میزان محبوبیت ایالات متحده در آفریقا که معیار قدرت نرم این کشور است، در سال میلادی گذشته سه درصد کاهش یافت و از ۵۹ درصد به ۵۶ درصد رسید. این نظرسنجی نشان داد در میان چهار قدرت بزرگ جهانی (آمریکا، چین، روسیه و آلمان)، ایالات متحده تنها کشوری بود که شاهد کاهش میزان محبوبیت خود در آفریقا بود؛ درحالی‌که محبوبیت چین در این منطقه ۶ درصد افزایش یافت.

علاوه بر این، روسیه هم که با آغاز جنگ اوکراین شاهد کاهش محبوبیت خود در آفریقا بود، در سال میلادی گذشته جایگاه خود را احیا کرد و به محبوبیت ۴۲ درصدی دست یافت؛ یعنی محبوبیتی که پیش از جنگ اوکراین در ۲۰۲۱ داشت. میزان محبوبیت آلمان در آفریقا هم از ۵۱ درصد به ۵۴ درصد افزایش یافت.

چین در ۲۰۲۳ بیشترین میزان محبوبیت یک دهه اخیر خود در آفریقا را به ثبت رساند؛ تا جایی که محبوبیت پکن در بسیاری از کشورهای آفریقایی افزایش ۲ رقمی داشت. شاخص‌ترین میزان افزایش محبوبیت چین در میان کشورهای آفریقایی متعلق به غنا (۱۵ درصد) و ساحل عاج و سنگال (هر یک ۱۴ درصد) است.

در سال‌های گذشته نفوذ و سرمایه‌گذاری چین در کشورهای آفریقا افزایش چشمگیری داشته و این کشور به بزرگ‌ترین شریک تجاری آفریقا بدل شده است. پکن با طرح کمربند و جاده توانسته بخش بزرگی از پروژه‌های زیرساخت آفریقا را تحت پوشش قرار دهد.

بیشترین میزان کاهش محبوبیت آمریکا در آفریقا متعلق به کشورهای اوگاندا (۲۹ درصد کاهش)، گامبیا (۲۱ درصد کاهش) و کنیا (۱۴ درصد کاهش) است. بر اساس داده‌های موسسه گالوپ، آمریکا در کشورهای لیبی و سومالی با ۲۳ و ۲۵ درصد، کمترین میزان محبوبیت را دارد.

روزنامه واشنگتن‌پست پیش‌تر گزارش داد آمریکا با یک عقب‌نشینی استراتژیک در آفریقا مواجه است و شواهد حکایت از آن دارد که واشنگتن باید قید نفوذ خود در این منطقه را بزند. آمریکا اخیرا به درخواست نیجر برای خارج‌کردن نیروهای آمریکایی از این کشور آفریقایی پاسخ مثبت داد.

به گزارش این روزنامه، تحولات اخیر در نیجر و چاد نشان از این دارد که دوره آمریکا در آفریقا به سر آمده است. این عقب‌نشینی نه‌تنها به معنای کاهش حضور نظامی، بلکه نشانه یک تغییر قابل‌توجه در مناسبات ژئوپلیتیک است. افزایش محبوبیت و نفوذ روسیه و چین در آفریقا امری است که چالش‌های بزرگی را متوجه سیاست خارجه آمریکا خواهد کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کشف اخلال در نظام اقتصادی به ارزش ۵۰ میلیارد در لرستان
  • توقیف تریلر حامل ۶۰ میلیارد پارچه قاچاق در بروجرد
  • چین در آفریقا از آمریکا پیشی گرفت
  • (عکس) سردار سلیمانی و هوگو چاوز، امام مهدی و حضرت مسیح
  • (عکس) سردار سلیمانی و هوگو چاوز، امام مهدی و حضرت عیسی
  • صادرات استان زنجان صعودی شد
  • ماجرای نسبت فامیلی علیرضا قربانی با داور «محفل» از زبان احمد ابوالقاسمی + فیلم
  • سخنان مهم سردار رادان درباره جزئیات اجرای طرح جدید حجاب
  • به سردار سلیمانی گفتم اسارت شما هزینه زاست، به‌دست دشمن بیفتید چه؟
  • خاطره شنیده نشده از حاج قاسم