Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه معارف - مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان هرمزگان با اشاره به روایتی از حضرت زهرا (س) گفت: یکی از چیزهایی که فاطمه زهرا (س) توجه ما را به آن جلب می‌کند نگاه کردن به قرآن است و در برخی روایات نیز آمده که اگر قرآن را حفظ هستید هم به کلام خدا نگاه کنید که سبب نورانیت قلب و چشم شما می‌شود.

به گزارش ایکنا از هرمزگان، حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسین مهدیان، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان بعدازظهر روز گذشته، نهم بهمن‌ماه در مراسم سوگواری حضرت فاطمه زهرا (س) در مسجد ناصری بندرعباس، اظهار کرد: شناخت یا بصیرت یعنی علم داشتن به کل یک مطلب، انسانی که با شناخت عمل می‌کند درصد به بیراهه رفتن او بیشتر است تا انسانی که بدون شناخت و بصیرت کاری را انجام می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: هیچ فرقی بین کار اعتقادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و سایر امور هم نیست، به‌طورکلی انسانی که دارای شناخت است، فعل او نیز هدفمندتر است و هدف‌گیری و مسیر او برای رسیدن به هدف غائی بسیار دقیق‌تر است.

 مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان هرمزگان گفت: شاید برای همه در شرایط مختلف، ازجمله در عزاداری‌ها و عبادات این سؤال پیش آمده باشد که برای چه باید نماز بخوانیم و عبادت کنیم و به چه منظوری این عبادت را انجام دهیم، چرا سیاه می‌پوشیم، مگر سال‌ها از شهادت صدیقه طاهره فاطمه زهرا (س) سال‌های نمی‌گذرد؟

مهدیان ادامه داد: وقتی انسان چرایی بسیاری از مسائل را بررسی کرده و به نتیجه رسد کارش هدفمند است و کار هدفمند مطمئناً به نتیجه خواهد رسید. در همین انقلاب اسلامی هم افراد مختلفی را می‌توان دید که از ابتدا در مسیر انقلاب و امام و شهدا بودند اما در ادامه مسیر خود را جدا کردند، این افراد شناخت و بصیرت نداشتند.

وی افزود: مقدمه هر کاری شناخت است، ما ابتدا باید صدیقه طاهره فاطمه زهرا (س) را بشناسیم و بعد بگوییم چه گفت، چه کرد و چه درس‌هایی از ایشان می‌توان گرفت، با مراجعه به کتب تاریخی و روایی نیز در سیره عملی و گفتاری این حضرت و ائمه معصومین (ع) مطالبی در خصوص حضرت زهرا (س) بیان می‌شود که در خصوص پیامبر هم آن‌قدر واضح و شفاف بیان نشده است.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان هرمزگان تصریح کرد: برای تولد حضرت زهرا (س) پیامبر اکرم (ص) 40 روز روزه گرفتند و 40 شب را به استغاثه و دعا و شب‌زنده‌داری سپری کردند و بعد از 40 شبانه‌روز صیام و عبادت به امر خداوند بزرگ سفره‌ای از میوه‌های بهشتی برای پیامبر آماده شد و تناول کردند و از همان اطعام وجود مبارکی مثل فاطمه زهرا (س) متولد شد.

مهدیان بیان کرد: وقتی فاطمه زهرا (س) متولد شد حضرت محمد (ص) صورت ایشان را بوسیدند، سینه‌اش را بو ‌کشیدند و ‌فرمودند: از سینه زهرای من بوی بهشت می‌آید، در کتب مختلف بیان شده که حضرت محمد (ص) بارها خطاب به دخترشان می‌فرمودند: «فِدَاهَا أَبُوهَا؛ پدرش فدای او باد»، خیلی سادگی است که این کلام نورانی پیغمبر (ص) را تنها به عواطف پدری و فرزندی ختم کنیم.

وی ادامه داد: حضرت محمد (ص) تمام‌قد در مقامی که فاطمه زهرا (س) بر او وارد می‌شد به احترامش برمی خواست، نمی‌شود این را تنها به عواطف پدری و فرزندی حمل کرد، جایگاه حضرت زهرا (س) را پدر گرامی‌شان از ابتدای تولدشان می‌دانستند.

شناخت حضرت زهرا (س)، شناخت شب قدر ممکن را می‌کند

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان هرمزگان گفت: امام صادق (ع) در روایتی می‌فرمایند: « فمن عرف فاطمة حق معرفتها فقد ادرك ليلة القدر؛ هر کس به شناخت‏ حقیقی فاطمه علیها السلام دست‏ یابد، بی‌گمان شب قدر را درک کرده است»، شب قدری که یک سال منتظر می‌نشینیم تا بیاید، 30 روز به روزه و عبادت می‌نشینیم تا بتوانیم آن را درک کنیم تا از فضیلتش بی‌بهره نباشیم و امام صادق (ع) می‌فرمایند با شناخت مقام این بانوی دو سرا ممکن می‌شود.

مهدیان افزود: در روایت دیگری حضرت محمد (ص) می‌فرمایند: «إِنِّی سَمَّیتُ ابنَتِی فَاطِمَةَ لِأَنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ فَطَمَهَا وَ فَطَمَ مَن أَحَبَّهَا مِنَ النَّار؛ نام دخترم را ازآن‌جهت فاطمه گذاردم كه خداى عزّ و جلّ او و دوستدارانش را بر آتش جهنّم حرام كرده است» و در روایت دیگری پیامبر (ص) می‌فرمایند: «مَنْ أَحَبَّ فَاطِمَةَ اِبْنَتِي فَهُوَ فِي اَلْجَنَّةِ مَعِي وَ مَنْ أَبْغَضَهَا فَهُوَ فِي اَلنَّارِ؛ هر كه فاطمه را دوست بدارد او در بهشت با من خواهد بود و هر كه دشمن بدارد در جهنم».

وی ادامه داد: اگر در حدیث شریف کساء دقت کنیم راوی این حدیث از ابتدا تا انتها خود حضرت زهرا (س) هستند، واو به واو اتفاقاتی که از ورود پیغمبر خاتم تا زمانی که کلام نورانی خدا و وعده شیرین رسول گرامی اسلام به امیرالمؤمنین (ع) داده شد از زبان حضرت زهرا (س) نقل شده است.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان هرمزگان تصریح کرد: وقتی جبرئیل در آسمان‌ها کلام پروردگار عالم را در مقام و منزلت اصحاب کساء می‌شود تعجب می‌کند، خطاب به پروردگار می‌گوید مگر زیر این ابا چه کسانی هستند که این‌همه در مقام و منزلتشان ارج‌وقرب قائل شدید و خداوند در پاسخ ابتدا نام فاطمه زهرا (س) را می‌آورد درحالی‌که مقام و منزلت رسالت و نبوت حضرت محمد (ص) باید بالاتر می‌بود.

مهدیان ادامه داد: در حدیث قدسی می‌خوانیم خداوند خطاب به پیامبر (ص) می‌فرمایند: «لَوْلاكَ لَما خَلَقْتُ الْأَفْلاكَ، وَ لَوْلا عَلِىٌّ لَما خَلَقْتُكَ، وَ لَوْلا فاطِمَةُ لَما خَلَقْتُكُما؛ اگر تو نبودى، افلاک را نمی‌آفریدم و اگر على نبود، تو را، و اگر فاطمه نبود، من شما دو نفر را نمی‌آفریدم» و این نشان می‌دهد که حضرت فاطمه زهرا (س) دارای چه عظمت و جلال و ابهتی در بارگاه خداوند است که وجود پیامبر و امیرالمؤمنین را منوط به وجود ایشان می‌کند.

وی بیان کرد: حضرت زهرا (س) ویژگی‌های منحصربه‌فردی داشتند، بعدازاینکه وصلت ایشان با امیرالمؤمنین محقق شد پیغمبر فرمودند: علی جان تو کارهای بیرون و فاطمه جان تو کارهای خانه را انجام دهید و حضرت زهرا (س) فرمودند: بسیار خرسندم که به کار بیرون خانه مأمور نشدم به جهت اینکه چشمانم به نامحرم نیفتد.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان هرمزگان افزود: فاطمه زهرا (س) وقتی پای حمایت و بودن بر ولایت و حمایت از ولایت بود پا از خانه بیرون گذاشت و تمام وجود وسط گود آمد و حرکت ولایی خود را انجام داد که در طول تاریخ ثبت شده است.

مهدیان تصریح کرد: به پیامبر (ص) می‌گفتند چون تو فرزند پسر نداری ابتر هستی و پشت نداری اما خداوند کوثر و  خیر کثیر را به ایشان عنایت کرد و یک‌یک ائمه معصوم (ع) تا امام حاضر ما فرزند فاطمه زهرا (س) و امیرالمؤمنین (ع) هستند، نام این‌ها زنده است چراکه با شناخت و بصیرت آمدند.

سردار دل‌ها، حاج قاسم سلیمانی با شهادتش خاموش نشد

وی بیان کرد: چراغ شهید عزیز و سردار دل‌ها حاج قاسم سلیمانی با شهادتش خاموش نشد، خطاب به سیدالشهدا (ع) گفتند دشمنت کشت ولی نور تو خاموش نشد، آری آن جلوه که خاموش نشد نور خداست؛ قاسم سلیمانی شهید شد و به آرزوی دیرینه‌اش رسید اما شهادت او برکات بسیاری برای ما داشت.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان هرمزگان ادامه داد: فاطمه زهرا (س) فرمودند: « حُبِّبَ إلَىَّ من دُنیاكُم ثَلاثٌ: تِلاوَةُ كِتابِ اللّه ِ و النَّظَرُ فی وَجهِ رَسولِ اللّه ِ و الإنفاقُ فی سَبیلِ اللّه؛ از دنیاى شما محبت سه چیز در دل من نهاده شد: تلاوت قرآن، نگاه به چهره پیامبر خدا و انفاق در راه خدا» یکی از چیزهایی که فاطمه زهرا (س) توجه ما را به آن جلب می‌کند تلاوت، تدبر و نگاه کردن به قرآن بوده که معجزه جاوید رسول خدا است.

مهدیان افزود: خداوند در آیه 88 سوره الإسراء به پیامبر (ص) می‌فرمایند: «قُلْ لَئِنِ اجْتَمَعَتِ الْإِنْسُ وَ الْجِنُّ عَلى‏ أَنْ یَأْتُوا بِمِثْلِ هذَا الْقُرْآنِ لا یَأْتُونَ بِمِثْلِهِ وَ لَوْ کانَ بَعْضُهُمْ لِبَعْضٍ ظَهیراً؛ بگو: اگر انسان‌ها و پریان (جن و انس) اتفاق کنند که همانند این قرآن را بیاورند، همانند آن را نخواهند آورد هرچند یکدیگر را (در این کار) کمک کنند.».

وی ادامه داد: وقتی پیامبر (ص) می‌خواهند در باب قرآن سخن بگویند می‌فرمایند اگر کسی از شما خواست با خدا سخن بگوید قرآن بخواند؛ ما چقدر نسبت به تلاوت آیات الهی التزام داریم؟ امام خمینی (ره) حتی در لحظاتی که در بیمارستان بودند خود را موظف به خواندن قرآن می‌کردند و در ماه مبارک رمضان سه ختم قرآن انجام می‌دادند و این‌گونه امام تبدیل به امامی به آن عظمت شد.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان هرمزگان تصریح کرد: در روایت دیگری رسول خدا (ص) می‌فرمایند: «لا تَغفُلْ عَن قِراءةِ القرآنِ ؛ فإنَّ القرآنَ يُحيِي القَلبَ ، و يَنهى عنِ الفحشاءِ و المُنكَرِ و البَغيِ؛ از خواندن قرآن غافل مباش؛ زيرا كه قرآن دل را زنده می‌کند و از فحشا و زشت‌کاری و ستم و گناه بازمی‌دارد».

مهدیان گفت: علامه حسن‌زاده عاملی در عبارتی نقل کردند از اینکه چرا زمانی که می‌توانستم کسی به من نگفت به‌جای اشعار سعدی قرآن را حفظ کنم، غبطه می‌خورد از اینکه نتوانست قرآن را حفظ کند و این کلام آسمانی در سینه او حبس شود و از برکاتش استفاده کند.

وی تصریح کرد: این قرآن که معجزه جاوید پیغمبر خداست، شاکی ماست، پیغمبر خدا (ص) از کسی که التزامی به قرائت، تفکر و تدبر در قرآن ندارد، شاکی است و خطاب به خداوند عالم می‌فرمایند: «يَا رَبِّ إِنَّ قَوْمِي اتَّخَذُوا هَٰذَا الْقُرْآنَ مَهْجُورًا؛ بارالها (تو آگاهی که) امّت من این قرآن را به‌کلی متروک و رها کردند».

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان هرمزگان گفت: در روایت دیگری پیامبر (ص) می‌فرمایند: «يَجِيءُ يَوْمَ اَلْقِيَامَةِ ثَلاَثَةٌ يَشْكُونَ إِلَى اَللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ اَلْمُصْحَفُ وَ اَلْمَسْجِدُ وَ اَلْعِتْرَةُ؛ در روز قیامت سه گروه شكایت به پیشگاه خداوند متعال می‌آورند: قرآن و مسجد و عترت».

مهدیان اضافه کرد: بنابراین قرآنی که در منزل داریم در قیامت از ما شاکی می‌شود که من در خانه بودم و توجه و تدبری در من و آیات شریفه‌ام نشد؛ نگاه کردن بدون قرائت به کلام خدا در قرآن ثواب دارد، حتی در برخی روایات داریم اگر قرآن را حفظ هستید هم به کلام خدا نگاه کنید که سبب نورانیت قلب و چشم شما می‌شود.

وی ادامه داد: دومین شاکی ما در روز قیامت مسجد است، همین مسجدی که همسایگی خانه ما است اما برای نماز جماعت در آن حضور نداریم شاکی ما خواهد شد، سومین شاکی ما عطرت طاهره نبوی است، همان گوهر گران بهایی که رسول خدا (ص) پس از خود برای ما به ودیعه گذاشت.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان هرمزگان اظهار کرد: دومین چیزی که حضرت زهرا در این دنیا دوست دارد نگاه کردن به چهره پیغمبر است، اگرچه ما بی‌بهره از دیدار چهره پیامبر اسلام (ص) هستیم اما چیزی‌هایی داریم که نگاه کردنش عبادت باشد، مانند کتاب خدا، خانه خدا، پدر و مادر که نگاه کردن به آن‌ها عبادت است و بدا به حال افرادی که نسبت به پدر و مادر خود جسارت کرده و اف بگویند.

مهدیان با اشاره به اینکه نگاه کردن به عالم نیز عبادت است، افزود: از مرحوم آیت‌الله بهجت پرسیدند برای چه نگاه کردن به چهره عالم عبادت است؟ ایشان فرمودند: چون ما را یاد خدا می‌اندازد؛ خانه خدا، کتاب خدا، رأفت و مهربانی پدر و مادر و چهره عالم همه ما را یاد خداوند می‌اندازند.

وی تصریح کرد: سومین چیزی که فاطمه زهرا (س) دوست می‌دارد انفاق در راه خدا و کمک به مستمندان است و بالاترین تفسیری که می‌توان در باب انفاق داشت آیه 261  سوره بقره است که می‌فرماید: « مَثَلُ الَّذِينَ يُنْفِقُونَ أَمْوَالَهُمْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ كَمَثَلِ حَبَّةٍ أَنْبَتَتْ سَبْعَ سَنَابِلَ فِي كُلِّ سُنْبُلَةٍ مِائَةُ حَبَّةٍ وَاللَّهُ يُضَاعِفُ لِمَنْ يَشَاءُ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ؛ مَثَل (صدقات‏) كسانى كه اموال خود را در راه خدا انفاق می‌کنند همانند دانه‌ای است كه هفت خوشه بروياند كه در هر خوشه‌ای صد دانه باشد؛ و خداوند براى هر كس كه بخواهد (آن را) چند برابر می‌کند، و خداوند گشايشگر داناست‏».

حضرت زهرا (س) در انفاق ید طولایی داشت

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان هرمزگان ادامه داد: حضرت زهرا (س) در این موضع ید طولایی داشتند، سیره عملی ایشان در باب انفاق را سه بخش کردند، صدقه دادن، یعنی دادن از مالی که ضرری بر تو نمی‌زند؛ شب عروسی حضرت فاطمه زهرا (س) پیامبر خدا (ص) برای ایشان لباسی خرید، قبل از رفتن حضرت زهرا (س) به خانه بخت زنی آمد و تقاضای لباس کرد و حضرت زهرا (س) بین لباس نو و کهنه، لباس نویی که بر تن داشت در آورد و به این زن داد تا از منزلش با رضایت خارج شود.

مهدیان گفت: مقام دوم مواسات است، تقسیم اموال بین مردم، حضرت رسول (ص) بعد از سفری به خانه حضرت زهرا (س) رفتند دیدند پرده جدیدی به خانه آویخته شده و گردنبندی از نقره به تن ایشان است، از همان درب خانه به سمت مسجد بازگشتند، وقتی حضرت زهرا (س) دلیل رفتن پدر گرامی‌شان را متوجه شدند همه این‌ها را جمع کرده در بغچه‌ای به مسجد فرستادند و خطاب به رسول اکرم (ص) فرمودند یار سؤال الله این‌ها را بین مستمندان و مستحقان تقسیم کن. آنچه نیازش بود را می‌بخشیدند.

وی افزود: مقام سوم ایثار که اوج انفاق است، حسنین (ع) بیمار شدند و حضرت زهرا (س) نذر کردند سه روز روزه بگیرند و همه همپای ایشان پای بند به این نظر شدند؛ سه شبانه‌روز این خانواده هنگام افطار هرچه را داشتند در راه خدا انفاق کردند.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا اوقاف و امور خیریه مراسم سوگواری حضرت زهرا حضرت فاطمه زهرا روایت دیگری فاطمه زهرا شناخت و بصیرت نگاه کردن نگاه کردن کلام خدا قرآن را حفظ حضرت زهرا ل ما خ ل ق ت پدر و مادر راه خدا خاموش نشد حضرت محمد رسول خدا شاکی ما شب قدر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۱۵۸۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم ایجاد فضا‌های آموزشی و تربیتی در آموزش و پرورش


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، صادق ستاری فرد در آیین افتتاحیه صعود پانصد معلم کوهنورد هشت استان جنوب کشور به قله «بل» در شهرستان اقلید استان فارس، گرامیداشت هفته معلم و یادواره شهدای فرهنگی کنگره ملی ۱۵ هزار شهید استان فارس گفت: معلمان قله‌های بسیاری همچون قله های؛ علم، عطوفت، مهربانی، نجابت، ایثار و از خود گذشتگی را فتح  و وجودشان را برای دانش آموزان هزینه می‌کنند.
وی افزود: در ابتدای انقلاب اسلامی توجه به سرمایه انسانی بود که پیروزی را ممکن ساخت لذا گردهمایی معلمان حول یک محور باعث تحول در جامعه می‌شود.
معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: پیامبر اسلام در ابتدا برای نیل به هدف تربیت نیروی انسانی، مسجد را بنا کرد لذا اکنون ما هم در آموزش و پرورش نیاز به ایجاد فضا‌های مختلف آموزشی و تربیتی مطلوب داریم تا تربیت به معنای واقعی کلمه محقق شود.
صادق ستاری فرد ادامه داد: گام بعدی پیامبر (ص) ارائه محتوا بود و قرآنی را که از جانب خداوند بر او نازل شد به جامعه معرفی کرد و امروز ما باید بر اساس سند تحول بنیادین، محتوای خوب ارائه دهیم.
گفت: نظام محاسبه‌ای که پیامبر (ص) انجام دادند همان نظام ارزشیابی امروزی است که ما باید در دستور کار قرار دهیم، زیرا جهت دهنده همه ارکان تربیتی، نظام ارزشیابی است.
معاون تربیت بدنی و سلامت وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: رهبر معظم انقلاب ، پارسال به صراحت از هزینه کردن در آموزش و پرورش به عنوان سرمایه گذاری یاد کردند،  بنابراین ضروری است که سهم بودجه‌ای آموزش و پرورش از بودجه عمومی کشور، افزایش یابد.
۵۰۰ معلم کوهنورد از هشت استان اصفهان، بوشهر، کرمان، هرمزگان، چهارمحال و بختیاری، کهکیلویه و بویراحمد، یزد و فارس صبح امروز به قله «بل» بلندترین قله استان فارس صعود کردند.

دیگر خبرها

  • لزوم بازشناسی بقیع به جهان اسلام
  • بررسی سیر تحول هنرهای قرآنی/ اهمیت نگاه میراث فرهنگی به هنر قرآنی
  • ترتیل صفحه 240 کلام الله مجید+ صوت
  • ماجرای نسبت فامیلی علیرضا قربانی با داور «محفل» از زبان احمد ابوالقاسمی + فیلم
  • لزوم ایجاد فضا‌های آموزشی و تربیتی در آموزش و پرورش
  • حضرت فاطمه زهرا (س) و مادران شهدا الگوی دختران جامعه است
  • تحسین رهبر انقلاب از برنامه تلاوت قاریان نوجوان در شبکه قرآن
  • از تولید مسکن تا آخرین وضعیت ابر پروژه باغ راه حضرت فاطمه
  • مسیرهای دسترسی تقاطع محور فردوسی و بلوار پیامبر اعظم(ص) تکمیل می‌شود
  • تحسین رهبر انقلاب از برنامه تلاوت قاریان نوجوان در شبکه قرآن سیما