Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز خبر حوزه، اساتید، مسئولان و دانشجویان دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم پیش از ظهر امروز پنج‌شنبه با آیت الله العظمی ناصر مکارم شیرازی دیدارکردند.

این استاد سطوح عالی حوزه در این دیدار با ابراز خوشبختی و آرزوی موفقیت و سربلندی برای مسئولان دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم، اظهار داشت: در نهج البلاغه حضرت امیر (ع) بسیار درباره قرآن مطالبی را بیان کرده‌اند که اگر جمع آوری شود، خود یک کتاب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: امیرمؤمنان علی (ع) در نهج البلاغه درباره قرآن می‌فرمایند: «فیهِ رَبیعُ الْقَلْبِ، وَ یَنابیعُ الْعِلْمِ، وَ ما لِلْقَلْبِ جِلاءٌ غَیْرُهُ؛ بهار دل‌ها و چشمه‌های دانش در قرآن است و برای قلب و فکر جلایی جز قرآن نتوان یافت».

آیت الله مکارم شیرازی با بیان اینکه در این فراز نهج البلاغه ۳ اثر مهم قرآن ذکر شده است، ادامه داد: نخستین اثر ربیع القلب بودن قرآن است، یعنی بهار دل هاست، همچون فصل بهار که همه درختان شکوفه می‌دهند و طراوت و نشاط همه جا را فرا می‌گیرد، قرآن نیز موجب طراوت قلب می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: امام علی (ع) می‌فرمایند: قرآن بهار دل هاست و دقت در قرآن طراوت، نشاط و نورانیت را به قلب انسان جاری می‌کند.

این مفسر قرآن کریم دومین اثر قرآن در کلام حضرت امیر (ع) را ینابیع العلم بودن عنوان کردند و بیان داشتند: چشمه‌های جوشان علم و دانش در قرآن مجید است و شامل همه علوم می‌شود.

وی با بیان اینکه سومین فراز فرمایش امیرمؤمنان (ع) درباره قرآن «ما لِلْقَلْبِ جِلاءٌ غَیْرُهُ» است، گفت: قلب انسان بر اثر گناه یا غفلت از یاد خدا دچار زنگار و تاریکی می‌شود و جلایی برای قلب انسان غیر از قرآن نیست.

آیت الله مکارم شیرازی افزود: اگر هیچ جمله‌ای درباره قرآن بیان نشده بود و فقط این فرمایش کوتاه حضرت علی (ع) درباره قرآن می‌آمد عظمت و بزرگی قرآن را معرفی می‌کرد.

وی به کلام دیگری از امیرمؤمنان (ع) در مورد قرآن اشاره کرد و اظهار داشت: حضرت می‌فرمایند «وَ مَا جَالَسَ هَذَا القُرآنَ اَحَدٌ اِلّا قَامَ عَنْهُ بِزِیادَة اَو نُقصَانٍ زِیَادَةٍ فی هُدًی اَو نقصانٍ فی عمًی؛ هر کسی که با قرآن نشست، از این نشست که برخاست، یا هدایتی در او افزون شده یا بی‌معرفتی و کوری‌ای از او کم شده است».

این استاد برجسته حوزه علمیه قم خدمت به قرآن را توفیقی الهی دانست و ادامه داد: خادمان به قرآن کریم باید قدردان جایگاه خود باشند و همواره شکر خداوند را به جای آورند که بیشتر از دیگران می‌توانند به قرآن خدمت کنند.

وی روخوانی صحیح قرآن، آشنایی با مفاهیم و تفسیر، عمل به قرآن و نشر قرآن کریم را ۴ مرحله مورد نیاز و ضروری برای هر فرد برشمرد و تصریح کرد: همه مسلمانان و به ویژه شیعیان باید این مراحل را در زندگی خود پیاده و عملیاتی کنند.

آیت الله مکارم شیرازی در پایان خواستار اصلاح برخی اشتباهات در رسم الخط عثمان طه شد و افزود: امیدوارم اساتید و علمای اسلامی روزی بنشینند و این اشتباهات که شاید بیش از ۲۰۰ مورد باشد را برطرف و تصحیح کنند.

کد خبر 4629530

منبع: مهر

کلیدواژه: قرآن کریم قم آیت الله مکارم شیرازی نهج البلاغه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۳۰۰۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نحوه دریافت کارت ورود به جلسه آزمون اعطای مدرک به حافظان قرآن

به گزارش خبرگزاری مهر، کارت ورود به جلسه آزمون مرحله اول نوزدهمین دوره ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن کریم منتشر شد.

حافظان قرآن کریم که در این دوره از آزمون‌ها شرکت کرده اند می‌توانند کارت ورود به آزمون مرحله اول خود را با وارد کردن کد ملی داوطلب از اینجا دریافت کنند.

آزمون مرحله اول نوزدهمین دوره ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن کریم روز جمعه ۱۴ اردیبهشت ماه به صورت همزمان در ۳۱ استان کشور برگزار می‌شود.

یادآور می‌شود طرح ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن کریم، مصوبه شماره ۵۷۳ شورای عالی انقلاب فرهنگی بوده و بر همین اساس، قبول‌شدگان و دارندگان مدارک تخصصی حفظ می‌توانند از مزایایی همچون اعطای مدرک همتراز کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری، مزایای درجات هنری، امتیازات اداری، استخدامی و اعطای کمک‌هزینه تحصیلی برخوردار شوند؛ لذا به کسانی که در رشته‌های این دوره حائز امتیاز لازم شده و قبول شوند در پنج درجه، مدرک تخصصی با امضای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سازمان تبلیغات اسلامی صادر و اعطا خواهد شد.

کد خبر 6090077 سمانه نوری زاده قصری

دیگر خبرها

  • نحوه دریافت کارت ورود به جلسه آزمون اعطای مدرک به حافظان قرآن
  • موزه پبده از بی نظیرترین موزه‌های کتب و نسخ خطی قرآن کریم
  • پای پیشکسوتان صنایع دستی به ارگ کریم‌خانی شیراز باز شد
  • مشارکت ۳۲۵ نفر در مسابقات قرآنی شرکت گاز خراسان جنوبی
  • اهانت مجدد به قرآن کریم در استکهلم
  • دو ایرانی در مسابقات قرآن مالزی
  • لزوم پرهیز از مجادله‌های بیهوده در سطح جامعه
  • گسترش جلسات سنتی قرآن کریم در حرم مطهر رضوی
  • قاری و حافظ قرآن اعزامی به مسابقات مالزی تعیین شدند
  • کمک ۳ میلیاردی شورای شهر قزوین برای بازسازی مهد قرآن کریم